Uruguay

  I forhold til det store Sydamerikanske kontinent er Uruguay blot et lille land. Uruguay grænser op til Brasilien mod nord og til Argentina mod sydvest, og landskabet er svagt bakket. 

  Uruguay har ingen mineraludvinding eller kendte ressourcer af betydning, så økonomien domineres bl.a. af landbruget, og landets udstrakte naturlige græsgange anvendes i stedet til omfattende kvæg- og fåredrift.

  Det meste af landet ligger på pampassen. Langs flodbredderne vokser spredt skov, og i de sydligste egne findes enkelte områder med savanne. På de frugtbare sletter i Uruguay græsser noget af verdens bedste kvæg, passet af de legendariske Gauchos, Uruguays cowboys, der bevarer denne hundredeårige traditition, der har gjort kødeksport til en af landets vigtigste indtægtskilder.

  I Uruguay findes de britiske racer, fortrinsvis Angus og Hereford og krudsninger heraf. Dyrerne går frit på pampassen i op til 20-24 måneder. De sidste 100 dage opfedes de på en special kornblanding, som giver kødet mere smag og marmorering.

  I Uruguay er der 3,8 kvæg pr. indbygger, hvilket gør det til landet med den højeste koncentration af kvæg. Der er totalt ca. 12 mio. kvæg.

  Uruguayanske kvæg er fritgående, opvokset i naturforhold med et mildt klima, frugtbar jord, og masser af vand fra landets mange floder og vandløb, hvilket sikrer deres velfærd.

  Holdbarheden er 4 måneder på køl fra produktionsdato.

  Kontakt os, hvis du vil vide mere om vores Uruguayanske sortiment.