Citron & hvidløgs marineret vildsvin kølle

    ...serveres med bagte rodfrugter og timiancreme

    Til 6 personer

    Kølle:

    START to dage før. Dag 1: Køllen tages ud af frost og lægges på køl for at få den optøet. Lad den evt stå 2‐3 timer i stuetemperatur først og læg den derefter i køleskabet. Så kommer der fart på optøningen. Dag 2: Køllen marineres og evt udbenes.

    Marinering: hvidløgene hakkes fint, skallen fra citronerne skæres i meget tynde strimler og blandes med hvidløgene, saften presses over, lad dette stå og trække et øjeblik(10 min.)

    Salt, peber og citron/hvidløgs blandingen hældes nu over køllen og dette ”gnides” ind i køllen. Det skal trække i et døgn i køleskabet.

    Tilberedning

    Køllen steges i ovnen ved 180gr i ca. 11⁄2 ‐ 2 timer og hviler herefter i ca. 30 min. Dækket med stanniol og viskestykke.

    Køllen er også velegnet til at grille

    Bagte rodfrugter:

    Skræl alle grøntsagerne og skær dem i lige store stykker(det må gerne være lidt groft) kom det hele i en bradepande og krydr med salt, peber, timian og evt. lidt hvidløg og bag dem i ca. 1 time ved 180gr. I ovnen.

    Timiancreme:

    Hakket skalotteløg og timian sauteres af i en gryde i lidt smør, fond tilsættes og koges lidt ned, fløden tilsættes og det koges yderligere ned(i ca. 10 min). Til sidst sigtes saucen og smages til med salt og peber.

    Anretning:

    Køllen skæres i tynde skiver og anrettes på varme tallerkner el. et varmt fad, rodfrugterne lægges ved og saucen serveres ved siden.

    Rigtig god fornøjelse & velbekomme.