Australsk ribeye bøf med majs og peber i citrus-soja sauce

    Antal personer: 4

    Tilberedning:
    Kombiner appelsinsaft med sojasauce og honning. Hæld marinaden over bøffen i en dyb tallerken eller en plastpose. Dækkes og opbevares i køleskab 30 minutter.

    Dræn marinaden fra oksekødet og hæld i lille gryde. Bring i kog, herefter reduceres varmen og lad det simre indtil blandingen er blevet en smule tyk, cirka 5 minutter. Hold varmen.

    Mens marinaden koges,  tør bøffen tør med køkkenrulle. Varm 2 spsk olivenolie i en gryde og tilsæt oksekødet. Dette gøres på mellemhøj varme 3-4 minutter på hver side til de er medium stegte eller længere hvis du ønsker kødet mere stegt.

    Placer bøffen på en tallerken som dækkes løst med folie. Lad det hvile 5 minutter.

    Lige før servering tilsættes de citrusfrugtstykkerne til den kogte marinade. Pres lidt for at frigøre saften. Hæld den varme marinadeblandingen over bøf. Serveres med majs og peber.

    Majs og peber tilberedning:
    Varm 1 spsk olie i en gryde og tilsæt løg, majs og peberfrugter. Kog under omrøring, i 1-2 minutter. Derefter tilsættes vin og fortsæt med at koge 1-2 minutter. Rør basilikum i.